Acupunctuur Tan Balance Methode (TBM)

Acupunctuur Tan Balance Methode (TBM)

Bij Ziyu praktijk wordt naast de klassieke acupunctuur ook Dr. Tan’s Balance Methode toe gepast. Deze methode is een zeer effectieve acupunctuur methode voor het behandelen van alle pijnklachten die snel resultaat geeft. De naalden worden niet in of rond de pijnpunten geplaatst, maar juist op de “gespiegelde” plaats van het lichaam, er wordt gebruik gemaakt van distrale acupunctuur. Dit is al meer dan 2000 jaar een toepassing van het Yin-Yang principe in de Chinese geneeskunde. Na het aanprikken van de juiste acupunctuurpunten ervaart u direct pijnverlichting.

Tijdens de behandeling dient u goed aan te geven waar de pijn precies voelbaar is, of deze eventueel uitstraalt en wat de intensiteit van de pijn is op een schaal van 0 tot 10. Tijdens de behandeling wordt u regelmatig gevraagd waar de pijn op dat moment zit en met welke intensiteit u dit voelt. Op deze manier worden de te prikken acupunctuurpunten bepaald. Uw input is dus belangrijk tijdens de behandeling. De naalden blijven ongeveer twintig minuten zitten.

Dr. Tan’s balans methode is zeer effectief voor het behandelen van pijnklachten zoals nek en schouderpijn, rugpijn, hoofdpijn en migraine. Maar ook voor het behandelen van klachten zoals o.a. slapeloosheid, vermoeidheid, fybromyalgie, stress, buik- en darmklachten.

In 1979 heeft de WHO (World Health Organisation) een indicatielijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan worden. Staat uw klacht er niet bij of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op en leg uw klacht voor, dan kunnen we bespreken wat de mogelijkheden zijn om uw klacht te behandelen.