Sportmassage

Sport en massagetherapie

Wat is sport massagetherapie?

Massagetherapie zorgt ervoor dat vermoeidheidsverschijnselen, die het direct gevolg zijn van lichamelijke inspanning (sport, werk, stress), verminderen en brengt de soepelheid in de spieren terug.

Een massagetherapie verbetert de doorbloeding van je spieren en hierdoor de afvoer van afvalstoffen, pijnprikkels en vocht, de toevoer van zuurstof en voedingstoffen.

De afvalstoffen die zich in de spieren hebben opgehoopt veroorzaken pijn of kramp. Door de spieren intensief te masseren, wordt de stofwisseling positief beïnvloed en herstellen de spieren sneller. Dit draagt het bij aan een meer effectieve en een betere (sport)-prestatie.

Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevordert, voorkomt de blessures door overbelasting van de spieren en brengt het lichaam  en geest weer in balans!

Voor wie is sport massagetherapie bedoelt?

Voor iedereen die op recreatief of professionele niveau sport en ook niet-sporters met opgehoopte lichamelijke spanning door een langdurige blootstelling aan overbelasting, verkeerde werkhouding of stress. Kracht- en conditietrainers, mensen die meedoen met een groeples, tennissers en squashers.

Wanneer sport massagetherapie?

Sport massagetherapie is bedoeld ter ondersteuning van het lichaam voor, tijdens en na een prestatie. Of die prestatie nu geleverd wordt tijdens het sporten of gedurende dagelijkse bezigheden maakt voor het effect op het lichaam in wezen niet uit.

Training en het leveren van sportieve prestaties zijn een constante belasting voor het lichaam. Massage kan in dergelijke gevallen het herstelproces versnellen en ondersteunen. Je één keer laten masseren kan heel prettig zijn, maar heeft slechts een zeer beperkt effect. Afhankelijk van je mogelijkheden is het aan te raden om je minimaal één keer per twee weken te laten masseren. Naarmate de trainingen/wedstrijden frequenter worden zal de noodzaak tot massage toenemen, omdat het lichaam minder tijd gegund wordt om te herstellen. Sportmassage kan in dergelijke gevallen het herstelproces versnellen en ondersteunen.

Verder kan sport massagetherapie helpen het lichaam in conditie te houden tijdens perioden met minder beweging dan normaal. Te denken valt aan een trainingsstop of vakantie.

Voordelen van sport massagetherapie?

– voorkomt en herstelt  (sport) blessures;

– zorgt voor de spier opbouw;

– verbetert algehele conditie, fitheid  en vitaliteit.

Wat kan een sport massagetherapeut nog meer voor je betekenen?

Sport massagetherapie kan op verschillende manieren en op verschillende momenten een bijdrage leveren aan het verbeteren van je sportprestaties. Daarnaast kan een sport massagetherapeut nog meer voor je betekenen en je helpen met:

  • Het onderzoeken en corrigeren van je lichaamshouding
  • Advies bij blessures en ongemakken
  • Het onderzoeken en corrigeren van je bewegingspatronen
  • Advies over trainingsopbouw en voeding