Cupping Therapie

Cupping Therapie

Wanneer cupping massage?

Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. Als we pijn ervaren, impliceert dit een blokkade in de energiestroom. De Chinese en Oosterse geneeskunst gebruikt ook cupping massage, of cupping om toxines af te voeren.

Behandelwijze

Bij een cupping massage of cupping plaats je ‘cups’ op strategische plaatsen van het lichaam. Bij het vacuüm trekken van de cups stimuleer je de doorbloeding en zuig je als het ware de toxines (gifstoffen) en spierkrampen naar het huidoppervlak. De cups op de huid trekken energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam via de poriën kan verlaten.

Na een cupping massage zijn vaak rode plekken of strepen op de huid te zien. Deze zullen na enkele dagen verdwijnen. Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.

In de Chinese geneeskunst wordt cupping massage of cupping al eeuwenlang uitgevoerd. Gelukkig vindt cupping steeds meer zijn plaats in de moderne (westerse) verzorgings- en gezondheidswereld.

Bij welke klachten?

  • Verbetert de doorbloeding
  • Schouder- en nekklachten
  • Stress en spanning
  • Migraine
  • Rugklachten
  • Verkoudheid

Onze visie

De traditionele Chinese geneeskunst is oud. Oeroud. Generatie op generatie werd kennis verdiept en doorgegeven. Kennis van het lichaam, over de werking van het lichaam, over energie en ontspanning. En de heilzame werking ervan. Wij geloven dat de reguliere geneeskunde en behandelmethodes in het Westen heel goed aangevuld kunnen worden met de eeuwenoude kennis van de Chinese geneeskunst.